NOVOSTI PROJEKTI

HRABROST JE IZABRATI NENASILJE: PREVENTIVNO I HRABRO U REAKCIJI NA NEPRAVDU

Obilježavanjem druge godišnjice osnivanja, Udruženje za obrazovne inicijative 5+ zvanično je počelo projekat pod nazivom „Hrabrost je izabrati nenasilje“.

U projektu učestvuje oko 600 učenika, roditelja, prosvjetnih radnika i predstavnika socijalnih ustanova iz gradova Cazin i Bihać, te općina Bosanska Krupa, Bužim i Velika Kladuša s ciljm da se doprinese promjenama koje treba učiniti u društvu kako bi mladi ljudi postali tolerantniji, suosjećajniji i hrabriji u reagiranju na nepravdu. Udruženje za obrazovne inicijative 5+ pokrenulo je projekat “Hrabrost je izabrati nenasilje”.

U suštini ovaj projekat predstavlja poziv i poruku svakom pojedincu koji je svjedočio navedenim događajima i koji živi u vremenu očitog poremećaja društvenih i ljudskih vrijednosti. To je poruka svakom mladom čovjeku koji želi rasti drugačije i birati da bude hrabriji. U okviru ovog šestomjesečnog projekta, biće održan niz radionica, seminara i stručnih predavanja s osnovnim ciljem preventivnog djelovanja u područjima u kojima se stvaraju situacije ili preduslovi za nasilje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *