NOVOSTI

Počinje implementacija projekta “Ja lider”

Udruženje za obrazovne inicijative 5+ počinje implementaciju projetka „Ja lider“ na području 2 grada (Cazin i Bihać) i tri općine (Bosanska Krupa, Velika Kladuša i Bužim) USK-a u kojem će učestvovati učenici završnih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola.

U nizu edukativnih interaktivnih radionica, susreta mladih, tematskih radionica i događaja mladi će savladati niz vještina i strategija kako bi bili prepoznatljjivi u lokalnoj zajednici i šire kao nosici aktivnosti i pokretači promjena kojom bi lokalno okruženje potaknuli na drugačije odnose i ponašanje u važnim društevnim pojavama.

Poseban fokus u toku izvođenja i implementaciji projekta biće posvećena savladavanju vještina tolerantnog govora, izbjegavanja konflikata, govora mržnje, povezivanja omladinskih klubova i orgnizacija unutar kantona i i van njega, vještinama izrade i apliciranja na javne pozive te vještinama zagovaranja i lobiranja.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).